Cimbrishamns Rör & Fastighetsservice AB bildades 1990 av Per-Eric Persson. Idag äger och driver han företaget tillsammans med sonen Magnus Ackerlen som började arbeta i företaget 2000. Företaget arbetar med allt inom värme- och sanitetsinstallationer d.v.s. nyinstallationer, reparationer, service, underhåll, försäljning m.m.
Tillsyn av fastigheter/sommarhus är också en del av företagets verksamhet.
I några år ingick de s.k. ”Simrishamnshusen” i rörelsen.

Vår policy
Är att göra upp affären/installationen direkt med slutkunden om denna inte vill annat. Undantaget är försäkringsarbete då försäkringsbolagen anlitar en byggare som sköter hela skadan. Vi samarbetar, då det behövs, med andra hantverkare enligt kundens önskemål. Vi vill att kunden skall vara nöjd och känna trygghet och tillförlitlighet genom att anlita oss. Vårt verksamhetsområde är i huvudsak kring Simrishamn, men vi har även utfört arbete i Ystad-, Lund-, Tomelilla- och Kristianstadsområdet.

Vår bakgrund
Per-Eric började på Sjöströms VVS i Malmö där han gick den långa vägen som lärling till fullfjädrad rörläggare. Han har arbetat som rörläggare på Gyllebo rörledningsverkstad som senare blev Österlenrör fram till 1978, då började han arbeta på Simrishamns Kommun, först som rörläggare sedan som arbetsledare på Fastighetskontoret fram till 1990. Per-Eric är idag i pensionsålder men rycker in vid behov.
Magnus började som 14-åring (1979) att sommararbeta på Österlenrör.
Efter avslutad gymnasieutbildning som styr- och reglermekaniker fick han fast tjänst på Österlenrör där han jobbade fram till 1990. Åren 1985–1986 arbetade han på gymnasiet Friaborgskolan som yrkeslärare på El & Tele.
1990 började han på Tibnor Heimers (f.d. Scolanders) i Ystad som VVS-försäljare, 1992 övergick VVS-avdelningen till Skoogs VVS där han var fram till 1994 då han började på Ahlsell VVS. År 2000 började han arbeta på Cimbrishamnsrör, på kvällarna åkte han in till Lund för att läsa in rörläggarcertifikatet som han fick 2002, då gick han även in som delägare i Cimbrishamnsrör AB.

Auktorisation

Idag har företaget en ungefärlig omsättning på 3–4 miljoner om året. Är auktoriserad enligt Vattensäker Installation som är framtaget mellan försäkringsbolagen och VVS-branschens organisation ”VVS företagen” (f.d. VVS-I).
Cimbrishamns Rör & Fastighetsservice AB är medlem i VVS Företagen, Företagarna i Simrishamn och Hantverksföreningen.